1 juli 2012

Friends

 

Ik speel graag samen met andere musici, en ik heb in de loop der tijd een netwerk van artiesten opgebouwd waar ik regelmatig mee samenwerk. Soms in vaste bezettingen, maar vaker met wisselende samenstelling. Immers, verandering van spijs doet eten!

Een zeer gewaardeerde collega is  accordeonist/fluitist Bruno. Samen spelen we allerlei lichte muziek als achtergrond. Het repertoire bestaat uit muzettes, licht klassiek, jazz-standards, zuidamerikaanse bossa’s, filmmuziek, en af en toe een nummer van onze gezamenlijke liefde Frank Zappa.

Ik ben van nature introvert en een goed begeleider, en Bruno is extravert en een heel kundig solist, en we sluiten dan ook naadloos op elkaar aan. Zingen doen we er niet bij. Deze combinatie is ook uitbreidbaar met bassist Martin, op gewone of contrabas. Voor meer diepte, swing en looks! 

Een andere bezetting bestaat uit zangeres Edith Pelamonia en Martin op bas, eventueel nog aangevuld met toetsenman Wan, en slagwerker Inigo. Het repertoire bestaat uit popmuziek. Enkele filmfragmenten zijn onderaan toegevoegd.

Bruno stemt overigens ook piano’s: zie op pianostemming

Onderstaand geluidsfragment en filmpje geven een impressie van onze muziek als duo.

Geluidsfragment: https://www.pianostemming.info/wp-content/uploads/2019/10/Valse_dAmelie.mp3